Λάδι Λαχανικών
Προδιαγραφή χρησιμοποιημένου μαγειρικού ελαίου
Ελεύθερα λιπαρά οξέα:............................. 2.0 %
M.i.u (υγρασία και ακαθαρσίες):...... 0.02 %
Αξία σαπωνοποίησης:...................... 186
Αξία ιωδίου: ..................................120
Τίτλος c (σημείο τήξης):.....................13.75" c
TFM:.............................................95%
Ειδικό βάρος @ 25'c:.................0.915
Πυκνότητα (kg/m3)............................920
Σημείο ανάφλεξης κατά p.-m. (βαθμός c) ...... 220
Θερμιδική αξία (kj/kg) ................... 36,000
Κινηματική ιξώδης (40 βαθμούς c) (mm2/s)
Υπολείμματα άνθρακα (μάζα-%) ............. 0.4
Αριθμός ιωδίου (g/100g) ................ 110)
Περιεκτικότητα σε θείο (mg/kg)................18
Μεταβλητές ιδιότητες:
Αξία οξέος (mg Koh)/g).................. 2.0
Σταθερότητα οξείδωσης (110 βαθμούς c) (h) .. 5.0 (λεπτά)
Περιεκτικότητα σε φώσφορο (mg/kg)...........15
Περιεκτικότητα σε τέφρα (μάζα%) ...................0.01
Περιεκτικότητα σε νερό (μάζα%) ............... 0.075